Filat si Boc au decis: Permisul pentru micul trafic la frontiera va putea fi eliberat si in baza unei declaraţii pe proprie raspundere

Mic trafic la frontiera: Cine a dat lovitura basarabenilor si Romaniei?
March 3, 2010
Moldova va participa la „Eurovision” cu piesa „Run Away”
March 7, 2010

Filat si Boc au decis: Permisul pentru micul trafic la frontiera va putea fi eliberat si in baza unei declaraţii pe proprie raspundere

„Guvernul Romaniei a adoptat o decizie prin care a stabilit lista de acte necesare pentru a putea beneficia de permisul de mic trafic la frontiera. In urma acestei decizii a ramas in vigoare prezentarea dovezii sau invitatiei din partea romana, dar este posibila si eliberarea permisului in baza unei declaratii pe propria raspundere in baza vizitei in Romania”. Anuntul a fost facut azi, 3 martie, de catre Premirul Vlad Filat, lansat in urma unei discutii telefonice cu omologul sau roman, Emil Boc.

Premierul roman Emil Boc a mentionat ca a mandatat astazi Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei sa emita un nou formular simplificat de obtinere a permisului de mic trafic la frontiera.

Cei doi premieri au pledat pentru solutionarea problemelor ce apar pe parcurs printr-un dialog constructiv si deschis.

Se precizeaza ca, in dimineata zilei de astazi, premirul Filat a vizitat Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Chisinau pentru a vedea cum decurge procesul de depunere a actelor pentru obtinerea permisului de mic trafic la frontiera. La 1 martie, mai multe persoane au intampinat dificultati in a depune documentele pentru obtinerea permisului de mic trafic, problema determinata de lipsa dovezii ce ar motiva calatoria.

03 martie 2010
Sursa: Unimedia

Leave a Reply