Scrisoare deschisă adresată Preşedintelui Interimar al Republicii Moldova, domnul Mihai Ghimpu

Programul “Ce?Unde?Cand?” pentru weekendul 24-25 aprilie
April 23, 2010
A trecut si saptamana cu numarul 5 din Campionatul “Ce?Unde?Cand?”
May 10, 2010

Stimate domnule Preşedinte,

Prin intermediul acestei scrisori deschise, organizaţiile nonguvernamentale de studenţi basarabeni din România işi exprimă îngrijorarea faţă de lipsa de transparenţă dintre Serviciul de Presă al  Preşedinţiei Republicii Moldova şi organizaţiile de studenţi basarabeni din România.

Vizita oficială a Domniei Voastre la Bucureşti între 27-28 aprilie 2010  este un prilej deosebit pentru studenţii basarabeni din România. Aceştia işi pot expune, în cadrul unui dialog liber cu dumneavoastră, poziţia cu privire la diversele situaţii cu care se confruntă, atât în cadrul procesului  de studiu, cât şi în afara lui. În virtutea egalităţii de şanse, este extrem de important ca la aceste discuţii să se faciliteze accesul tuturor studenţilor basarabeni interesaţi. Prin urmare, organizaţiile nonguvernamentale de studenţi basarabeni din România consideră că era necesară anunţarea în prealabil a tuturor organizaţiilor de studenţi basarabeni de către  Serviciul de Presă al Preşedenţiei Republicii Moldova cu privire la vizita oficială pe care o veţi efectua la Bucureşti. Insistăm asupra acestui fapt, întrucât este bine cunoscut că atât la data de 5 aprilie 2009, cât şi la data de 29 iunie 2009, în cadrul scrutinului au votat studenţi basarabeni din toate organizaţiile nonguvernamentale din România.

În temeiul celor expuse, solicităm ca pe viitor să fie anunţaţi din timp toate organizaţiile de studenţi basarabeni din Romania, în cazul vizitelor oficiale ale unor persoane publice. Avem convingerea și speranţa că Domnia Voastră veţi susţine acest demers în vederea promovării unei  colaborări eficiente  între  instituţiile de stat din Republica Moldova şi organizaţiile nonguvernamentale de studenţi basarabeni din România.

Cu stimă,

Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni București

Asociația Studenților Basarabeni Craiova

Grupul de Inițiativă Basarabeană Cluj