ASEB da startul perioadei de inscriere la tabara “Tanarul de azi – antreprenorul de maine!”

StudInRo 2011
July 28, 2011
ASEB anunta lista participantilor la proiectul “Tanarul de azi – antreprenorul de maine!”
August 12, 2011

ASEB da startul perioadei de inscriere la tabara “Tanarul de azi – antreprenorul de maine!”

Conform Institutului Naţional de Statistică, antreprenorii din România sunt în general tineri. Aproximativ 61,4 % din noile întreprinderi sunt înfiinţate la iniţiativa persoanelor tinere. Însă în rândul acestor tineri, nivelul experienţei manageriale, care are un rol important în lansarea cu succes a unei afaceri şi în dezvoltarea ei ulterioară, este unul foarte scăzut. În condiţiile în care activitatea antreprenorială tinde către o mai mare importanţă în cadrul economiei naţionale, aceasta este tot mai mult echivalentul progresului economic şi al bunăstării.

Concluzionând cele menţionate mai sus, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni (www.aseb.ro) organizează în perioada 17 – 22 august 2011, proiectul “Tânărul de azi- antreprenorul de mâine“– tabără pentru stimularea creativităţii tinerilor în domeniul economic, care va avea loc în Orașul Bălan, județul Harghita, la aer curat, aer de munte.

Masa, cazarea participanților, trainerii și materialele necesare  vor fi suportate de către ASEB. Transportul va fi suportat de către participanți.

Scopul proiectului “Tânărul de azi – antreprenorul de mâine“ este de a stimula creativitatea în domeniul economic a tinerilor prin educaţie non-formală şi încurajarea lor în asumarea activă şi responsabilă a rolului de promotori ai schimbărilor pozitive şi durabile prin implicarea în diferite acţiuni la nivelul comunităţii de apartenenţă.

Vor fi organizate o serie de activităţi specifice educaţiei non-formale, cumulate în 44 h de activitate, pentru şi cu participarea activă a celor 38 de tineri aplicanţi, care au astfel posibilitatea de a obţine informaţiile şi cunoştinţele cheie necesare pentru lansarea unei afaceri.

Perioada de înscriere este cuprinsă între 1 – 10 august 2011 și este disponibilă tuturor doritorilor AICI (click pe link). Selecţia participanţilor se va face din numărul total al celor ce au aplicat, în baza criteriului de vârstă – 18-28 de ani și prezentarii carnetului de student. Vor avea prioritate următoarele situații: situație materială/socială defavorizată sau apartenența la grupuri de risc.

Lista finală a participanţilor va fi publicată pe site-ul ofiacial al asocoaţiei www.aseb.ro în data de 12 august 2011. Totodata fiecare participant va fi anunţat şi prin email/telefon.

Proiectul este finanțat de către Autoritatea Naționala pentru Sport și Tineret prin Progragmul pentru dezvoltarea și diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineri, în special studenți. (www.anst.gov.ro)

Parteneri ai proiectului – Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR), Ascociația pentru Drepturile Omului ”RESPECT” din Republica Moldova.

 

2 Comments

  1. […] Pentru inscrieri si alte detalii accesati urmatorul link. […]

  2. […] inscrieri si alte detalii accesati urmatorul link.S-ar putea sa iti mai […]

Leave a Reply