ASEB Recrutează!
March 19, 2012
Conferință cu tema “Imagini în oglindă – Basarabia atunci și acum” organizat de Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni
March 28, 2012

„Festivalul ASEBasarabia 2012 !”

  Cu ocazia zilei de 27 martie 2012 , ziua împlinirii a 94 de ani de când provincia românească dintre Nistru si Prut a decis revenirea între hotarele patriei-mamă, după un secol de dominație rusească, Asociația Studenților si Elevilor Basarabeni organizează o serie de activități socio-culturale în cadrul „Festivalului ASEBasarabia 2012”. Eveniment ce ajunge la cea de-a IV-a ediție a sa și care  se va desfășura în perioada 27-30 martie 2012. Scopul acestuia fiind promovarea de demersuri creative și inovatoare în rândul tinerilor, în domenii precum: educația, cultura, istoria, societatea, voluntariatul etc, precum și  prețuirea zilei de „27 martie” în inima și mintea românilor de pretutindeni, ca și la 1918.

Programul „ Festivalului ASEBasarabia  2012! ” :

 Marți, în dimineața zilei de 27 martie 2012, tinerii voluntari din cadrul Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni vor merge la  „Mănăstirea Cernica”,  pentru a depune coroane la  „ Mormântul Sfatului Țării cu scopul de a comemora amintirea celor ce au pus baza procesului de formare a „ României Mari”..

Miercuri, 28 martie 2012, Festivalul continuă cu organizarea Conferinței “Imagini în oglindă – Basarabia atunci și acum”. Conferința va avea loc începând cu ora 13:00, în incinta Muzeului Municipiului București – Palatul Șuțu, B-dul  I.C. Bratianu  nr.2, sector 3.

Pe lista de invitați ai întrunirii se regăsesc:   Gheorghe Cucoș – Consulul Republicii Moldova în România, Viorel Badea – senator Parlamentul României, Cristian Rizea – deputat Parlamentul României, Ion Poenaru – Președinte Uniunea Națională a Studenților din România, Mircea Druc – ex-Priministru al RSSM, prof.dr. Dorin Cimpoeșu – autor de carte, prof.dr. Radu Baltașiu – Directorul Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, Doru Braia – Prezentator TV, Vasile Ernu – scriitor și jurnalist.                 

Joi, 29 martie 2012, tinerii voluntari din cadrul Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni vă invită la o proieție de film românesc începând cu ora 19.00, în incinta Casei de Cultură a Studenților, Calea Plevnei 61, sect.1, București.

Vineri, 30 martie 2012, la închiderea oficială a “ Festivalului ASEBasarabia 2012”  ASEB  vă invită la cea mai tare petrecere a weekend-ului – “HORA UNIRII PARTY”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 22:30, în Blue Night Club din București. Prețul de acces în club – 5 leiDetalii și rezervări mese: 0761.367.430.

A.S.E.B.(Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni) a fost înființată în date de 22 mai 2009, la inițiativa unor tineri Basarabeni din București, cu scopul de-a asigura și promova respectarea drepturilor și libertăților studenților și elevilor Basarabeni din centrul educațional București.

Detalii evenimente: Slavic Șaramet, Președinte Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni,  tel: +40768.811.268, email: sh.slavic@gmail.com

 www.aseb.ro , www.facebook.com/aseb.bucuresti

2 Comments

  1. […] Sursa: infoprut.ro cu referire la aseb.ro […]

Leave a Reply