Adunare Generala FAB Romania la Bucuresti
May 25, 2013
ASEB anunta inscrierea la tabara de stencil la munte!
July 10, 2013

FAB Romania sprijina DPRRP in programul ARC 2013!

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului și Institutul Cultural Român organizează Programul de tabere „ARC”, destinat românilor de pretutindeni.

Programul este derulat în perioada 8 iulie – 12 august 2013, în serii consecutive, de câte şase zile, în Centrele de Agrement pentru Tineret de la Sulina, jud. Tulcea şi Poiana Pinului.

În acest an vor participa nu mai puţin de 2.035 de copii şi tineri români din afara graniţelor României, care îşi asumă în mod deliberat identitatea culturală română, precum şi voluntari şi invitaţi din România.

Programul de tabără cuprinde organizarea unor ateliere de pictură, creație, orientare turistică, sport, muzică, dansuri populare românești, cultură și civilizație românească, concursuri pe plajă, etc.

Anul acesta, în premieră, pentru buna desfășurare a activităților din tabără, Federația Asociațiilor de Basarabeni din România sprijină DPRRP prin asigurarea de voluntari. Este primul an în care DPRRP colaborează la nivel oficial cu singura structură reprezentativă la nivel național al tinerilor etnici români aflați la studii în România – FAB România, un fapt lăudabil și îmbucurător pentru toți studenții aflați la studii aici.

Pentru voluntari vor fi asigurate cheltuielile de cazare, masă, excursii la obiectivele turistice şi transport de la Tulcea la Sulina şi retur. Transportul până la Tulcea sau Poiana Pinului rămâne în sarcina voluntarilor. Lista cu voluntarii selectați din cele 14 asociații membre FAB România din 14 centre universitare diferite a fost trimisă către DPRRP în timp util.

Totodată, pentru tinerii de etnie română aflați la studii în România, din partea DPRRP prin intermediul FAB România, au fost alocate un număr de 90 de locuri în tabăra de la Sulina, în perioada 6-12 august 2013. În consecință, Federația Ascociațiilor de Basarabeni din România, lansează invitația deschisă tuturor ascociațiilor de tineri basarabeni aflați la studii în România (indiferent că este sau nu membru FAB România) de a ne contacta în vederea participării în tabără la următoarele date de contact:

office@fabromania.ro / tel. +40 749.799.916

Scopul acestui program îl reprezintă: conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română, aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, promovarea educaţiei în limba română, dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română şi mijlocirea contactului între românii din diferite ţări, posibilitatea de a intra în contact cu realităţile României, accesul la valorile patrimoniului cultural românesc şi promovarea imaginii României şi a românilor.

FAB România urează tuturor participanţilor abilități și cunoștințe noi, iar celor care se află pentru prima dată în România le doreşte să descopere cu plăcere o parte din ţara noastră!

Amintim faptul că, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni este membru fondator FAB România.

Leave a Reply