ASEB da startul perioadei de inscriere la tabara “Tanarul de azi – antreprenorul de maine ed. III!”

ASEB in Lithuania – Get them informed Vilnius!
August 11, 2013
Întalnire Ministrului Apararii al Republicii Moldova cu tinerii basarabeni aflati la studii in Bucuresti!
November 30, 2013

ASEB da startul perioadei de inscriere la tabara “Tanarul de azi – antreprenorul de maine ed. III!”

Conform Institutului Naţional de Statistică, antreprenorii din România sunt în general tineri. Aproximativ 61,4 % din noile întreprinderi sunt înfiinţate la iniţiativa persoanelor tinere. Însă în rândul acestor tineri, nivelul experienţei manageriale, care are un rol important în lansarea cu succes a unei afaceri şi în dezvoltarea ei ulterioară, este unul foarte scăzut. În condiţiile în care activitatea antreprenorială tinde către o mai mare importanţă în cadrul economiei naţionale, aceasta este tot mai mult echivalentul progresului economic şi al bunăstării.

Concluzionând cele menţionate mai sus, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni (www.aseb.ro) în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (www.fabromania.ro) organizează în perioada 3 – 9 septembrie 2013, proiectul

“Tânărul de azi- antreprenorul de mâine ediția a III-a!”

– tabără pentru stimularea creativităţii tinerilor în domeniul economic, care va avea loc în Orașul Bălan, județul Harghita, la aer curat, aer de munte.

Proiectul este desfășurat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului prin programul P2 al Concursului Național de Proiecte 2013.

În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de activităţi specifice educaţiei non-formale, cumulate în 6 zile de activitate, pentru şi cu participarea activă tinerilor aplicanţi, care au astfel posibilitatea de a obţine informaţiile şi cunoştinţele cheie necesare pentru lansarea unei afaceri.

Masa, cazarea participanților și materialele necesare unei bune desfășurări vor fi asigurate de către organizatori. Transportul va fi suportat de către participanți.

Pentru înscrierea la școală, vă rugăm să completați câmpurile din formularul de aici.
Termen limita de înscriere – 26 august, ora 16.00.

Selecţia participanţilor se va face din numărul total al celor ce au aplicat, în baza criteriului de vârstă – 18-27 de ani. Vor avea prioritate următoarele situații: situație materială/socială defavorizată sau apartenența la grupuri de risc. Rezultatele selecției se vor anunța online în data 1 septembrie 2013. (Voluntarii ASEB vor încerca să anunțe fiecare din participanții selectați prin telefon/sms).

Scopul proiectului “Tânărul de azi – antreprenorul de mâine ediția a III-a” este stimularea creativităţii non-formale în domeniul economic a tinerilor pentru încurajarea lor în asumarea activă şi responsabilă a rolului de promotori ai schimbărilor pozitive şi durabile la nivelul comunităţii de apartenenţă.

Împreună suntem mai puternici!

Leave a Reply