Școala de vară „Sănătate în Societate” în Suceava
September 16, 2015
Festivalul FABulos European la Cluj!
October 13, 2015

ASEB da startul inscrierii la Cursul „Manager de Proiect”

Conform Strategiei Naționale pentru Tineret pentru anul 2015, Cunoștințele aprofundate în domeniul de management de proiect vor stimula tinerii să deruleze proiecte mai mari și cu impact mai mare în societate.Tocmai de aceea ne propunem să creștem implicarea tinerilor în activități de voluntariat a căror beneficiar direct este societatea/comunitatea.România se încadrează în grupul țărilor europene cu cel mai scăzut nivel de implicare în activitățile voluntare, mai puțin de un tânăr din 5 derulând astfel de activități. Principalele cauze invocate pentru lipsa implicării au fost activitatea puțin vizibilă a ONG-urilor și lipsa de timp. Putem menționa, de asemenea, experiența redusă a tinerilor în implementarea proiectelor în cadrul comutății, dar și cunoștințele limitate în managementul de proiect pe care le au aceștia.

În acest sens, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Pitești organizează,

în perioada 2 – 4  octombrie 2015,

Cursul „Manager de Proiect”

proiect realizat în scopul facilitării procesului de formare în domeniul managementului de proiect ca instrument de stimulare a activităților de voluntariat la nivelul comunității de proveniență, care va avea loc în orașul Pitești, județul Argeș.

Proiectul se adresează în principal tinerilor cu dorinţă de a se implica în activităţi voluntare deoarece aceştia au nevoie de expertiza dezvoltării unor proiecte eficiente şi de impact în schimbarea la nivelul comunităţii şi au capacitatea de a atrage şi alţi voluntari, de a-i motiva şi de a le transmite expertiză.

Pentru înscrierea la școală, vă rugăm să completați câmpurile din formularul de aici.

Perioada de înscriere: 28.09 – 01.10 2015

Masa, cazarea participanților și materialele necesare unei bune desfășurări vor fi asigurate de către organizatori. Transportul va fi suportat de către participanți.

Ne propunem să facilităm procesul de formare în domeniul managementului de proiect ca instrument de stimulare a activităților de voluntariat la nivelul comunității de proveniență prin pregătirea a 30 de tineri în domeniul de management de proiect. Impactul proiectului, pe termen lung, va fi creșterea gradului de implicare a tinerilor prin diversificarea acțiunilor și proiectelor derulate de către participanții proiectului ulterior derulării cursului. De asemenea, va crește numărul de beneficiarii indirecți ai proiectului, reprezentați de tinerii din cadrul comunităților în care participanții vor aplica cunoștințele obținute. Aceștia vor folosi abilitățile formate în cadrul unor proiecte și inițiative de tineret care vor lucra asupra diminuării problemelor identificate în rândul tineretului.

Împreună suntem mai puternici!

Leave a Reply