Despre A.S.E.B.

Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni  – A.S.E.B.

Asociatia a fost infiintata la initiativa unor tineri Basarabeni din Bucuresti cu scopul de a asigura si promova respectarea drepturilor si libertatilor studentilor si elevilor basarabeni din centrul universitar Bucuresti.

Echipa entuziasta de studenti care a demarat proiectul  unei asociatii pentru studentii basarabeni din Bucuresti a vrut de la inceput sa porneasca pe baze noi, concrete, stabilind obiective clare de realizat si activitati pe care isi propun sa le realizeze. Nu dorim ca asociatia sa fie o cochilie goala, ci un actor dinamic în viata studenteasca si universitara din Bucuresti, cu actiuni numeroase si variate pe durata intregului an universitar.

Ea este oficial condusa de o echipa de 3 studenti, dar la organizarea activitatilor noastre si la luarea unor decizii participa toti studentii si elevii care doresc sa se implice si sa dea din timpul lor in folosul tuturor.

Asociatia are ca scop dezvoltarea legaturilor intre studentii basarabeni si a legaturilor intre ei si studentii romani sau de orice alta origine care studiaza in Bucuresti. La activitatile noastre participa studentii basarabeni din tot orasul si astfel ei isi largesc cercul in afara caminului si a facultatii lor. Activitatile noastre atrag si studenti straini care pot afla mai multe lucruri despre Republica Moldova, nemijlocit si fara clisee, direct de la studentii basarabeni.

Asociatia ASEB incearca pe cat posibil sa faciliteze integrarea studentilor noi veniti la Bucuresti, informandu-i privind demersurile administrative de inceput de an si raspunzand la intrebarile lor. Asociatia constituie un punct de centralizare si difuzare a informatiilor privind oportunitatile de cazare sau de munca sau a modurilor cum se pot rezolva aceste probleme importante pentru studenti. Ea anunta de asemenea toate evenimentele culturale sau festive legate de basarabeni desfasurate in Bucuresti, organizate de ea sau de alti initiatori.

Prin tot ceea ce facem, dorim sa aducem modesta noastra contributie la raspandirea culturii basarabene si romane din Republica Moldova si a cunoasterii tarii noastre sub aspectele sale cele mai frumoase.