ASEB și-a ales noua conducere!
February 9, 2017
Târgul Universităților din România 2017
July 12, 2017

„Festivalului Basarabia 2017”

No automatic alt text available.Cu ocazia zilei de 27 martie 2017, ziua împlinirii a 99 de ani de când provincia românească dintre Nistru și Prut a decis revenirea între hotarele patriei-mamă, după un secol de dominație rusească, Asociația Stundeților și Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România  organizează o serie de activități socio-culturale în cadrul „Festivalului Basarabia 2017”. Eveniment ce ajunge la cea de-a VIII-a ediție a sa și care  se va desfășura în perioada 25-27 martie 2017.

 

 Programul

„ Festivalului Basarabia  2017 ”

1.Cernica – depunere de flori

Programul Festivalului „Basarabia”  începe cu depunere de coroane și flori la mormintele marilor reprezentanți ai Sfatului Țării, care își găsesc tihna la Mănăstirea Cernica. Este un eveniment de comemorare și onoruri aduse acestor mari personalități, eveniment desfășurat de voluntarii asociației an de an.

2. Cupa Unirii la Fotbal și Cupa Unirii la Tenis de masă

3. Flashmob „Hora Unirii”

Este un eveniment – tradiție, organizat de voluntarii Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni din București an de an. Se va desfășura o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor bucureșteni cu privire la însemnătatea zilei de 27 martie.

4. Seara chitarelor

Voluntarii ASEB, iubitorii de chitară, indiferent dacă studiază instrumentul sau nu, cât și toți cei care apreciază muzica la cele mai înalte standarde vor putea asista la o manifestare care aduce  muzica basarabeană aproape sufletului, muzică de comemorare a Marilor Martiri înfăptuitori ai Unirii.  

5. Proiecție de film

 Evenimentul are ca scop promovarea culturii și talentelor basarabene în cadrul comunității bucureștene

Împreună suntem mai puternici!

 

Leave a Reply