Târgul Universităților din România 2017

„Festivalului Basarabia 2017”
March 17, 2017
Proiectul „Antreprenoriatul social – un mod pragmatic pentru tineri de se implica în viaţa comunităţii, sub aspectul social și economic”
August 30, 2017

Târgul Universităților din România 2017

 Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din București a participat și în acest an alături de Federația Asociațiilor de Basarabeni din România la cea de-a IX-a ediție a Târgului Universităților, eveniment din cadrul campaniei de informare și consiliere „AdmiteRo”. Proiectul a vizat trei orase din Republica Moldova dupa cum urmează:

  • Chișinău 6-7 iulie, Parcul Central, Aleea Clasicilor  
  • Bălți 8  iulie, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”
  • Cahul 9 iulie, Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu”

              La eveniment au fost prezentate ofertele educaționale a peste 18 centre universitare din România. Viitorii studenți au fost așteptați de voluntari, membri ai asociațiilor de studenți basarabeni, pregătiți să răspundă la sutele de întrebări despre oferta educațională, noua metodologie de școlarizare, procesul de admitere.

          În acest an, la eveniment au participat și Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), împreună cu Laviniu Ene, director MRP. De asemenea, am avut deosebită plăcere să-l avem alături și pe Domnul Mihnea – Cosmin Costoiu, Rector al Universității Politehnica din București și Vicepreședinte în cadrul Consiliului Național al Rectorilor.

              Târgul Universităților din România reprezentă întrunirea centrelor universitare din România, reprezentate prin asociatii de studenți basarabeni care-și fac studiile în România și prezentarea ofertelor educaționale. Scopul acestui eveniment este de a informa viitorii studenți și detalia modalitatea de depunere a dosarului de admitere.

Împreună suntem mai puternici!

 

Leave a Reply