ASEB anunță înscrierea în cadrul Cursului „Manager de Proiect pentru Studenți” 2017

Proiectul Cambridge Internship 2017-2018 demarat în parteneriat cu Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din București
September 2, 2017
ASEB „Adoptă un BOBOC 2017”
September 20, 2017

ASEB anunță înscrierea în cadrul Cursului „Manager de Proiect pentru Studenți” 2017

Conform Strategiei Naționale pentru Tineret pentru anul 2015, România se încadrează în grupul țărilor europene cu cel mai scăzut nivel de implicare în activitățile voluntare, mai puțin de un tânăr din 5 derulând astfel de activități. Principalele cauze invocate pentru lipsa implicării au fost activitatea puțin vizibilă a ONG-urilor și lipsa de timp. Putem menționa, de asemenea, experiența redusă a tinerilor în implementarea proiectelor în cadrul comutății, dar și cunoștințele limitate în managementul de proiect pe care le au aceștia.

Cunoștințele aprofundate în domeniul de management de proiect vor stimula studenții să deruleze proiecte mai mari și cu impact mai mare în societate.Tocmai de aceea ne propunem să creștem implicarea studenților în activități de voluntariat a căror beneficiar direct este comunitatea.

În acest sens, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni organizează,

în perioada 14 – 17 septembrie 2017,

Cursul „Manager de Proiect pentru Studenți”

proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, demarat în scopul facilitării procesului de formare în domeniul managementului de proiect ca instrument de stimulare a activităților de voluntariat la nivelul comunității de proveniență, care va avea loc în  județul Dâmbovița

Proiectul se adresează în principal studenților cu dorinţă de a se implica în activităţi voluntare deoarece aceştia au nevoie de expertiza dezvoltării unor proiecte eficiente şi de impact în schimbarea la nivelul comunităţii şi au capacitatea de a atrage şi alţi voluntari, de a-i motiva şi de a le transmite expertiză.

Pentru înscriere în cadrul cursului, vă rugăm să completați câmpurile din formularul de aici.

Perioada de înscriere: 03.09 – 09.09 2017

Masa, cazarea participanților și materialele necesare unei bune desfășurări vor fi asigurate de către organizatori. Transportul va fi suportat de către participanți.

Ne propunem să facilităm procesul de formare în domeniul managementului de proiect ca instrument de stimulare a activităților de voluntariat la nivelul comunității de proveniență prin pregătirea a 50 de studenți în domeniul de management de proiect. Impactul proiectului, pe termen lung, va fi creșterea gradului de implicare a studenților prin diversificarea acțiunilor și proiectelor derulate de către participanții proiectului ulterior derulării cursului. De asemenea, va crește numărul de beneficiarii indirecți ai proiectului, reprezentați de studenții din cadrul comunităților în care participanții vor aplica cunoștințele obținute. Aceștia vor folosi abilitățile formate în cadrul unor proiecte și inițiative studențești care vor lucra asupra diminuării problemelor identificate în rândul studenților.

Împreună suntem mai puternici!

.

Leave a Reply