„Ce? Unde? Când?” în cadrul STUDENȚIADEI 2017
October 19, 2017
Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni a participat la Ședința Solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire
March 27, 2018

„Festivalul Cultural Basarabia 2018”

În contextul Centenarului Marii Uniri, cu ocazia zilei de 27 martie 2017, ziua împlinirii a 100 de ani de când provincia românească dintre Nistru și Prut a decis revenirea între hotarele patriei-mamă, după un secol de dominație rusească, Asociația Stundeților și Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România  organizează o serie de activități socio-culturale în cadrul „Festivalului Basarabia 2018”. Eveniment ce ajunge la cea de-a IX-a ediție a sa și care  se va desfășura în perioada 25-30 martie 2018.

 

 

 

PROGRAMUL

„ Festivalului Cultural Basarabia  2018 ”

1.Cernica – depunere de flori

Programul Festivalului „Basarabia”  începe cu depunere de coroane și flori la mormintele marilor reprezentanți ai Sfatului Țării, care își găsesc tihna la Mănăstirea Cernica. Este un eveniment de comemorare și onoruri aduse acestor mari personalități, eveniment desfășurat de voluntarii asociației an de an.

Evenimentul va avea loc la Mănăstirea Cernica în data de 25 martie 2018, ora 11:00.

 

2. Simpozionul ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – context geopolitic, cultural și impliciții economice”

Muzeul Academiei de Studii Economice din București și Departamentul de Filosofie și Științe Socioumane împreună cu Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din București organizează în data de 23.03.2018 Simpozionul ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – context geopolitic, cultural și impliciții economice”. 
Evenimentul va avea loc în data de 23 martie 2018, orele 10:00 – 13:00 în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

3. Flashmob „Hora Unirii”

Este un eveniment – tradiție, organizat de voluntarii Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni din București an de an. Se va desfășura o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor bucureșteni cu privire la însemnătatea zilei de 27 martie.

Evenimentul va avea loc în data de 25 martie în Parcul Unirii din Piața Unirii, București, ora 14:00.

 

4. Seara chitarelor

Voluntarii ASEB, iubitorii de chitară, indiferent dacă studiază instrumentul sau nu, cât și toți cei care apreciază muzica la cele mai înalte standarde vor putea asista la o manifestare care aduce  muzica basarabeană aproape sufletului, muzică de comemorare a Marilor Martiri înfăptuitori ai Unirii.

Evenimentul va avea loc în data de 31 martie la Arena Pub, Regie, ora 21:00 

 

5. Proiecție de film  ” La o Margine de Țară”

 Evenimentul are ca scop promovarea culturii și talentelor basarabene în cadrul comunității bucureștene.

Evenimentul va avea loc în data de 30 martie la Happy Cinema, Strada Progresul 151-171. Ora:19:00

Preț bilet : 7 lei

7. CE? UNDE? CÂND? ediție specială dedicată Centenarulu Marii Uniri.  

 

 

Împreună suntem mai puternici!

 

Leave a Reply